HASSELT VIERT DOMAINE DE LA COUME MAJOU (rappel)

Giovani Oosters: onze gastheer
Giovani Oosters: onze gastheer

‘t is weeral het seizoen van de winterse inentingen :

 een boosterinjectie voor onze Coume Majou –avond

in Wimmertingen is dan ook aangewezen.

 

Op 18 november (een gezellige vrijdagavond), met aanvang rond 19.30’, zal ik U een aantal wijnen laten degusteren, in het salon van gastronomisch restaurant Vous lé Vous in Wimmertingen.

 

Deze keer hebben wij geopteerd voor twee varietale wijnen (vins de cépage) en wel

. onze Syrah de Coume Majou 2010, afkomstig van zeer jonge druivelaars (aanplant 2002), volop gericht naar het fruit en het onmiddellijke genot maar ook

. onze topper La Loute de Coume Majou 2010, het product van ons oudste perceel (1922!), complex, krachtig en met zeer zachte tannienen. Deze laatste is slechts in kleine hoeveelheden beschikbaar en pronkt op prestigieuze tafels zoals de 3 Michelin sterrenrestaurants Chez Marie *, La Paix * en Bon-bon * in Brussel, of nog hun kollega’s La Barbacane (Hôtel de la Cité) * en le Domaine d’Auriac *, de twee beste tafels van Carcassonne.

. Verder zullen we ook een triplet van mijn hoofdcuvée proeven: Cuvée Majou, in de achtereenvolgende jaargangen 2006-7-8. De eerste (2006) geniet de aanbeveling van niemand minder dan Andreas Larsson (Beste Sommelier van de Wereld in 2007) en staat op de kaart van, onder meer, “L’Auberge du Vieux Puits” in Fontjoncouze, het enige drie sterren restaurant in heel de Languedoc (chef: Gilles Goujon). De jaargang 2007 brengen we juist op de markt en onze 2008er is juist met één ster beloond in het “Guide Hachette des Vins 2012”, zowat de bijbel van de Franse wijn-liefhebbers.

 

De avond wordt voortgezet, uiteraard zonder verplichting, door een drie-gangen gastronomisch dîner, en de verdere degustatie van L’Eglise de Coume Majou 2007, evenals een vierde jaargang Cuvée Majou (2005) en onze topwijn Cuvée du Casot 2006 (geselecteerd door Guide Hachette 2009). Nadien: “Vin Doux Naturel”, appellation Maury 2010, een port-achtige dessertwijn op basis van overrijpe grenache. In deze jaargang zij we erin geslaagd 2.000 flesjes van 50 cl te maken en kunnen we hem dus met fierheid aan de Belgische amateurs tonen.

 

Voor verdere informatie en inschrijving, bel gerust naar Dr Michel Ingels, 013/55.41.71 (privé) of geef hem een seintje op

Dienst Nucleaire Geneeskunde van het Virga Jesse Ziekenhuis.

 

 

Écrire commentaire

Commentaires: 3
  • #1

    Theodore (dimanche, 22 juillet 2012 01:12)

    I just love this site, its amazing and awesome and really speaks to you|I have activated to your rss feed which need to do the trick! Use a nice evening!

  • #2

    buytadalafilonline (mardi, 06 novembre 2012 20:54)

    I intended to draft you this bit of remark in order to say thank you once again for the pretty guidelines you've documented here. It is quite strangely open-handed of you to present unhampered precisely what a lot of people could have made available as an electronic book to generate some cash for themselves, and in particular now that you could have tried it if you decided. Those good tips likewise served as a good way to recognize that some people have a similar dream the same as my personal own to understand a whole lot more concerning this condition. I am sure there are lots of more fun periods ahead for many who take a look at your website.

  • #3

    Juicers Reviews (vendredi, 03 mai 2013 07:02)

    This is a great post! Thanks for sharing with us!