COUME MAJOU IN DE PERS

SPECIAL VIN - CUISINE ET VINS DE FRANCE

Artikel, Sept. 2011
Artikel, Sept. 2011

 

Zoals U kunt lezen werden 4 van onze wijnen beschreven.

 

De Syrah de Coume Majou is een fruitige wijn, afkomstig voor 100 % van een in 2002-aangeplante syrah, die ik in 2010 voor het eerst apart gebotteld heb.

 

De Eglise de Coume Majou is een heel lekker mengsel van gelijke delen – op een paar percent na – grenache, carignan en syrah. O ja, ik woon op de .... Kerkstraat in Corneilla-de-la-Rivière (dorpje juist naast Pézilla, in feite).

 

De Cuvée Majou is mijn hoofdwijn en hij vertegenwoordigt mijn persoonlijke visie van de Agly-wijnen typiciteit: zonnig, fruitig, vol in de mond en met vlezige tannienen.

 

De Loute de Coume Majou, 100 % oude carignan-stokken, is de ultieme vinificatie van een oude dame, die in 1922 aangeplant werd, op Alt de Coume Majou.

Syrahdruiven hangen in de zon op Coume Majou terwijl de kerktoren in de zon baadt te Corneilla-de-la-Rivière

 

 

 

De carignan- en grenachestokken op Le Roc Blanc, een belangrijk bestanddeel van Cuvée Majou en de schitterende oude dame van La Loute

 

 

Portret uit "Cuisine et Vins de France "
Portret uit "Cuisine et Vins de France "