DOMAINE DE LA COUME MAJOU IN DE PANNE

 

Het begon allemaal zo .....

 

(i) Mijn moeder leeft in Koksijde en heeft er een poetsvrouw. (ii) Die dame kende de uitbaters van een droogkuis-wasserette in Veurne, die lid zijn van de

Commanderij Westhoek bij de Vlaamse Wijngilde. (iii) Die commanderij geeft een driemaandelijks tijdschrift uit, de Karaf, waarin adres en telefoon staan van hun secretariaat. (iv) En zo heb ik de charmante Georgette Verschuere leren kennen, de voorzitster.

 

De weegen des Wijngooden zijn ondoorgrondelijk

... absoluut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar intussen heeft Georgette een staal van onze productie kunnen proeven, en -

Also Sprach Verschuerustra –

zo luidt haar beschrijving:

 

 

 

 

Beste Luc,

 

We hebben al uw wijnen geproefd. Hierbij kort onze bevindingen:

- La Syrah de Coume Majou 2010 vinden we een verrassend lekkere wijn met een bijzonder mooi en aangenaam aroma van o.a. rijp, rood en zwart fruit. Zijn smaak is ook aangenaam, wel wat vlakker in het midden, zeker vergeleken met uw andere wijnen, en nog een tikkeltje hardheid in afdronk. Maar bij een gerecht - we dachten spontaan zelfs aan een paté van wild - zal dat zeker niet opvallen. Een vlotte en aangename wijn om van zijn jeugd te genieten .

- L’Eglise de Coume Majou 2008 is dan weer dierlijker maar ook lekker. We vonden dat hij wel wat “verluchting” kan gebruiken want in evolutie (zelfs een slokje ‘s anderendaags) komt hij meer tot zijn recht; wordt fruitiger en smaakrijker.

- De Cuvée Majou 2006 is duidelijk voller, sappig en zeer smaakrijk; ook veel fruitige nuances met een vleugje dierlijkheid en mooie afdronk.

 

Conclusie: alle drie wijnen konden ons bekoren en we denken dat ze bij een maaltijd nog beter tot hun recht komen. 

 

Met vriendelijke groeten,

Georgette Verschuere ....”

 

 

 

 

 

Ik zei hierop onmiddellijk “banco” en

zo komt het dat we deze affiche mogen lezen:

 

Maandag 19 december om 19u30

organiseren Pierre en Georgette in samenwerking met

Wijndomein de la Coume Majou

uit de Côtes du Roussillon

een avond wijn en gerecht 

 

4 gangen menu met prachtige rode wijnen

en ook een mooie Maury 2010 (vin doux naturel)

zeer lekker bij chocolade dessert

 

Spreker is de eigenaar zelf:

Luc Charlier

 

Prijs 40 € per persoon all-in

Plaats: Restaurant “ Venue”

Nieuwpoortlaan 56

8660   De Panne

  Reservatie verplicht - plaatsen beperkt

Tel: 0494/ 51 68 03 Verschuere Georgette

 

 

 

Nu moet men ook weten dat de uitbaters en chef, respectievelijk, van  

Restaurant Venue niemand anders zijn dan de dochter van Georgette en haar schoonzoon. Ze staan bekend in heel de regio voor klassieke Belgische cuisine maar tevens voor Mediterraanse toetsen en, ja, zelfs iets Oosters. Ik ben echt benieuwd.

 

Het menu zal, gezien het seizoen, vooral gebaseerd zijn op wild (reken op haas, kwartels, ree ...) in perfekte associatie met een hele waaier van mijn wijnen (gaande van de fijne “Eglise 2007” tot onze topwijn, de “Casot 06”, zonder liefst nog twee jaargangen van onze hoofdcuvée, “Majou 2006 en 2008” te vergeten). Een chocolade dessert zal als orgelpunt dienen, vergezeld van een

Maury Cuvée Jolo 2010”, “Vin Doux Naturel” op zijn Portugees.

Ik heb met name een groot deel van wat ik over gemuteerde wijnen weet aan mijn vriendschap met Dirk van der Niepoort (eigenaar en beheerder van Port Shipper Niepoort’s) te danken en vinifieer mijn Maury volgens de methoden van Vintage port.