Na een korte winterdracht
zijn de rosé-wijnen 2012
nu allemaal geboren.
De cuvée die ik speciaal
voor Fonteyne The Kitchen
op de wereld breng is
veilig in België toegekomen.
Men heeft mij vriendelijk – een kenmerk van heel het personeel : ik denk dat dit één van de vereisten bij de aanwerving vormt – verwittigd dat de wijn beschikbaar is. U zal hem dus zowel aan tafel als in de rekken kunnen vinden.
Dit jaar is de kleur bijzonder dens (veel zon en weinig regen, vooral tijdens de zomermaanden die uitzonderlijk droog waren), en de wijn bezit een zeer aromatisch boeket (fruit en bloemen vooral) en komt zeer rond voor in de mond. Het gaat echt om een gastronomie-wijn, eerder dan een “party-wine” voor langs de kant van het zwembad. Zo heeft de jaargang beslist ... met mijn complimenten en zege, natuurlijk.
Ideale partners (en geen desperate housewives) zal U vinden in gerechten als licht gekruide vis (milde curry, aromatische kruiden), zeevruchten « en sauce », wit vlees, hoemoes, eierplantenpuree, zalm (uitgerekend gravlaks), parelhoen, en de hele reeks samengestelde slatjes (zeker als er veld- of molsla inzit, of nog rucola, basilicum, dragon ...).
Eet smakelijk, met de groeten van Coume Majou.
Écrire commentaire